Bacak ağrısının altında yatan sebeplerin önemli olabileceğinden ve ihmal edilmemesi gerektiğinden bahsettik. peki bacak ağrısına hangi bölüm bakar bu sorunun cevabını verelim. Bacak ağrısı için ortopedi ve travmatoloji bölümüne gidilmelidir.
Bacak ağrısı yaşandığı zaman genel olarak travmatoloji ve ortopedi bölümlerine gidilir. Bu durum hem bacak ağrısı hem de diz ağrısı için geçerlidir. Yaşanabilecek olası sağlık sorunu nedenine bağlı olarak, ortopedi ve travmatoloji bölümleri karşılıklı yönlendirme gerçekleştirebilir.
Contents
- 1 Kas ve bacak ağrısı için hangi doktora gidilmeli?
- 2 Dahiliye bacak ağrısına bakar mı?
- 3 Eklem ve bacak ağrıları için hangi doktora gidilir?
- 4 Bacak ağrısı ve uyuşması için hangi bölüme gidilir?
- 5 Genel Cerrahi bacak ağrısına bakar mı?
- 6 Kas ağrıları hangi hastalığın belirtisidir?
- 7 Dahiliye hangi sorunlara bakar?
- 8 Bacak ağrısı hangi hastalıkların belirtisidir?
- 9 Diz ağrısı için hangi bölüme gitmeliyim?
- 10 Kemik ve eklem ağrıları için hangi doktora gidilir?
- 11 Çok şiddetli bacak ağrısına ne iyi gelir?
- 12 Eklem ve kemik ağrıları için hangi bölüme gidilir?
- 13 Bacaklarda uyuşma ve karıncalanma neden olur?
- 14 Bacakta uyuşma karıncalanma nasıl geçer?
- 15 Bacaklarda karıncalanma ve ağrı neden olur?
- 16 Bacaklarda sızlama neden olur?
- 17 Çok şiddetli bacak ağrısına ne iyi gelir?
- 18 Bacak ağrısı hangi hastalıkların belirtisidir?
- 19 Kalça ve bacak ağrısı için hangi doktora gidilir?
Kas ve bacak ağrısı için hangi doktora gidilmeli?
Kas ağrılarında gidilmesi gereken bölüm dahiliye bölümüdür.
Dahiliye bacak ağrısına bakar mı?
Genel Dahiliye Uzmanları
Bacak ağrıları, özellikle de kaval kemiğinin ön bölgelerinde meydana gelen şişlik, kızarıklık vb. gibi cilt hastalıklarıyla birleşiyorsa; genel dahiliye doktoruna gidilmesi gerekmektedir.
Eklem ve bacak ağrıları için hangi doktora gidilir?
Eklem ağrısı yaşayan kişiler öncelikle ortopedi bölümünden randevu alarak muayene olmalıdır. Bu bölümde bacak ve kol ağrılarının yanı sıra lif ve bağ kopmaları, her türden kas ağrıları, tüm eklem ağrıları ve romatizma hastalıklarıyla ilgili tetkikler yapılmaktadır.
Bacak ağrısı ve uyuşması için hangi bölüme gidilir?
Bacak ağrısı ve uyuşması neden olur? Bacak ağrılarının birçok nedeni olabilir. Artan ağrılar ve geçmeyen uyuşukluklar sonucunda hastaların kalp damar cerrahisi, nöroloji veya dahiliye uzmanına gidilebilir.
Genel Cerrahi bacak ağrısına bakar mı?
Bacak ağrısı için, kalp damar cerrahına, nörolojiye, genel cerrahi ya da ortopedi uzmanına görünebilirsiniz.
Kas ağrıları hangi hastalığın belirtisidir?
Kas ağrısı kas hastalığının belirtisi olabilir.
Nedeni sıklıkla bir iflamasyondur. Bu enfeksiyon, Fibromiyalji veya polimiyaljiya romatika gibi romatizmal hastalıklar, vitamin eksiklikleri ya da statin gibi bir ilaç olabilir ve doktor tarafından değerlendirilmesi gerekir.
Dahiliye hangi sorunlara bakar?
İç hastalıkları; hipertansiyon, alt ve üst solunum yolu hastalıkları, şeker hastalıkları, tiroid, böbrek ve bağırsak hastalıkları gibi birçok hastalığın teşhisinde ilk başvuru yapılan kliniktir.
Bacak ağrısı hangi hastalıkların belirtisidir?
Kemik, eklem, tendon, sinir, kas ve damarlarda olan problemler ağrıya neden olabilir. Bunların dışında bacak ağrısı nedenleri bel fıtığı, diabet, huzursuz bacak sendromu, bacak arteriyel sisteminde darlık, bacak venöz damarlarında genişleme ve varis gibi hastalıkların belirtisi olarak da ortaya çıkabilir.
Diz ağrısı için hangi bölüme gitmeliyim?
Diz ağrısı söz konusu olduğu zaman iki farklı Uzman doktora başvurma imkanı bulunuyor. Bunlardan biri ortopedi uzmanı ve diğeri ise travmatoloji uzmanıdır. Aynı zamanda ani gelişen yaralanma ve travma durumları dışında, fizik tedavi ile rehabilitasyon uzmanlarına da başvurma şansı bulunuyor.
Kemik ve eklem ağrıları için hangi doktora gidilir?
Genel olarak kemik ağrısı için ortopedi doktoruna gidilir doktorunuz gerekli incelemeyi ve tahlilleri yaptıktan sonra bunun başka bir hastalığın belirtisi olması durumunda ilgili doktora sizi yönlendirecektir.
Çok şiddetli bacak ağrısına ne iyi gelir?
Kas zedelenmesinden kaynaklı kas ağrılarında ağrı hissettiğiniz bölgeye soğuk masaj yapabilirsiniz. Buzla bacağınıza günde 3-4 defa masaj yaparsanız ağrılar dinebilir. Özellikle kantaron yağıyla bacaklara masaj yapmak ağrıları hafifletmeye yardımcı olur.
Eklem ve kemik ağrıları için hangi bölüme gidilir?
Kemik Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar? Kemik ağrısı yaşayan kişilerin hastanelerin ortopedi ve travmatoloji bölümlerine gitmeleri gerekir.
Bacaklarda uyuşma ve karıncalanma neden olur?
Bacak uyuşması genellikle; bir bölgeye kan akışının düzgün sağlanamamasından ya da sinir hasarlarından kaynaklanır. Birçok nedeni olabilir. Enfeksiyon, iltihaplanma, travma ya da başka bir nedenden kaynaklanabilir. Uyuşma tek taraflı ya da her iki bacakta olabilir.
Bacakta uyuşma karıncalanma nasıl geçer?
İstirahat, ilgili bölgeye masaj yapılması, uyku düzeninin sağlanması, dengeli ve sağlıklı bir beslenme programına uyulması ve alkol tüketiminin sınırlandırılması veya sonlandırılması gibi uygulamalar bacakta uyuşma şikayetinin kontrolünde etkili olabilecek yöntemler arasında yer alır.
Bacaklarda karıncalanma ve ağrı neden olur?
Huzursuz bacak sendromu özellikle istirahat döneminde ortaya çıkan bacaklarda uyuşma, yanma, iğnelenme, karıncalanma, ağrı ve şiddetli hareket ettirme isteği gibi yakınmalarla kendini gösteren bir nörolojik hastalıktır.
Bacaklarda sızlama neden olur?
Bacak ağrısının, bacaklarda sızlama ve bacak kas ağrısı şikayetlerinin yaygın sebepleri arasında kramplar görülür. Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir.
Çok şiddetli bacak ağrısına ne iyi gelir?
Kas zedelenmesinden kaynaklı kas ağrılarında ağrı hissettiğiniz bölgeye soğuk masaj yapabilirsiniz. Buzla bacağınıza günde 3-4 defa masaj yaparsanız ağrılar dinebilir. Özellikle kantaron yağıyla bacaklara masaj yapmak ağrıları hafifletmeye yardımcı olur.
Bacak ağrısı hangi hastalıkların belirtisidir?
Kemik, eklem, tendon, sinir, kas ve damarlarda olan problemler ağrıya neden olabilir. Bunların dışında bacak ağrısı nedenleri bel fıtığı, diabet, huzursuz bacak sendromu, bacak arteriyel sisteminde darlık, bacak venöz damarlarında genişleme ve varis gibi hastalıkların belirtisi olarak da ortaya çıkabilir.
Kalça ve bacak ağrısı için hangi doktora gidilir?
Günlük hayatta yaşanabilen sorunlar içerisinde kalça ağrısı gelir. Bu sorunun birçok farklı sebebi olabilir. Böyle durumlarda ise ortopedi, travmatoloji ya da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon polikliniklerine başvurulur.