Marketlerde Hangi Ürünlerin Satışı Yasaklandı? 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) olmak üzere temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) ürünlerin satışına izin verilmeyecek.
Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.
Contents
- 1 Kozmetik ürün satışı yasak mı?
- 2 Marketler de ne yasak?
- 3 Hangi ürünlere kısıtlama var?
- 4 Marketlerde adet sınırlaması yasal mı?
- 5 Kozmetik ürün Satmak için ne yapmalı?
- 6 Sabun kozmetik ürün sayılır mı?
- 7 Marketlerde yasak mı?
- 8 Hangi ürünler marketlerde satılmayacak?
- 9 Marketlerde pet satışı yasak mı?
- 10 Orkid satışı yasak mı?
- 11 Kolonya satışı yasak mı?
- 12 Kozmetik ürünlerimi nerede satabilirim?
- 13 Kozmetik ürün ruhsatı nasıl alınır?
- 14 Kozmetik ürünleri nasıl olmalıdır?
- 15 Jilet satışı yasak mı?
Kozmetik ürün satışı yasak mı?
Ancak İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç kozmetik ürünlerin satılamayacağı belirtiliyor. Deterjan, sabun, hijyenik ped ve ev temizlik ürünleriyle ilgili herhangi bir kısıtlama ise genelgede net bir şekilde yer almıyor. Ürünlerin satışı tüm marketlerde sağlanmaktadır.
Marketler de ne yasak?
Meclis’e sunulacak torba teklifle 1.500 metrekareden büyük mağazalar hariç olmak üzere zincir gıda marketlerinde tütün ürünleri, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satışı yasaklanacak. Züccaciye, tekstil ürünleri gibi mallara da marketlerin büyüklüklerine göre satış yasağı getirilecek.
Hangi ürünlere kısıtlama var?
İhracata miktar kısıtlaması
İhracat düzenlemesi ile Tarım Bakanlığı’na geçen ürünler şunlar: Patates, domates, kuru soğan, kuru sarımsak, elma, kornişon hıyar, fasulye, zeytin, patlıcan, sivri biber, kırmızı mercimek, portakal, mandarin, limon, karpuz, adi fasulye, zeytinyağı, beyaz et, yumurta, tereyağı.
Marketlerde adet sınırlaması yasal mı?
Gıda ürünlerine gelen zamlardan ayçiçek yağı ve şeker de nasibini aldı. Piyasa az sürülen bu ürünler, bazı marketlerde yok satmaya başlayınca marketler kota uygulamaya başladı. Özellikle şeker ve ayçiçek yağı bazı marketlerde bir adet satışla sınırlandırılmaya başlandı.
Kozmetik ürün Satmak için ne yapmalı?
İnternette Kozmetik Satışı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Ürün Yelpazenizi İyi Belirleyin.
- Analiz Yapmaya Özen Gösterin.
- Tedarikçilerinizi Belirlemeniz Oldukça Önemli.
- İşinize Uygun E-ticaret Alt Yapısını Seçin.
- İnternet Sitenizi Kurun ve Tanıtımı Yapın.
- Sosyal Medya Reklamlarına Önem Verin.
Sabun kozmetik ürün sayılır mı?
Bu durumda sabun, el yıkama sıvısı, el temizleme jeli gibi ürünler ‘kozmetik ürün’ kapsamında olmakla birlikte söz konusu ürünlerin ambalajında, reklamında ve tanıtımında ‘Antibakteriyel’ ibaresi kullanılır ise biyosidal ürün olarak değerlendirilecektir.”
Marketlerde yasak mı?
Genelgeye göre marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. Marketler 7 Mayıs’tan itibaren alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim gibi ürünleri satamayacak.
Hangi ürünler marketlerde satılmayacak?
Zincir marketlerin en büyüğü 400 metrekaredir. Buralarda kesinlikle ürün sınırlamaları olacak. Özellikle beyaz eşya, elektronik eşya, mobilya, ev tekstili satılamayacak. Kırtasiye, nalburiye ve hırdavat satılamayacak.
Marketlerde pet satışı yasak mı?
Sokağa çıkma yasağı kapsamında marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin satışının yasaklanmasının ardından bazı marketler ped satışı yapmamaya başladı. İçişleri Bakanlığı yetkilileri, pedin hijyenik madde kategorisinde olduğunu belirterek, ‘Öyle bir yasak yok’ değerlendirmesinde bulundu.
Orkid satışı yasak mı?
Market Tedbirleri Genelgesi kapsamında zorunlu temel ihtiyaçlar hariç diğer ürünlerin satışı yasaklandı. Bazı marketlerde hijyenik ped gibi menstrüel ürünlerin de satışının yapılmadığı görüldü. Market Tedbirleri Genelgesi kapsamında zorunlu temel ihtiyaçlar hariç diğer ürünlerin satışı yasaklandı.
Kolonya satışı yasak mı?
Ticaret Bakanlığı tarafından dezenfektan, kolonya, ventilatör, entübe tipleri gibi tıbbi malzemelerin ihracatına getirilen yasak kaldırıldı. Ticaret Bakanlığı’nın ilgili tebliği Resmi Gazete’nin 2 Mayıs tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Kozmetik ürünlerimi nerede satabilirim?
Ürünlerimi Nasıl Satabilirim?
Kozmetik ürün ruhsatı nasıl alınır?
5324 sayılı Kozmetik Kanunu gereğince 30.03.2005 tarihinden itibaren Bakanlığımızca kozmetik ürünler için herhangi bir izin ve onay belgesi düzenlenmemektedir. Kozmetik ürünlerin ambalajında “Sağlık Bakanlığı onaylıdır/izni vardır” gibi ibarelere itibar edilmemesi gerekmektedir.
Kozmetik ürünleri nasıl olmalıdır?
Son kullanma tarihine dikkat: Ürünlerin son kullanma tarihine dikkat edilmeli. Renk, kıvam, koku değişikliği olan ve son kullanma tarihi geçmiş ürünler kullanılmamalıdır. Enfeksiyon varken sürmeyin: Enfeksiyon varlığında kozmetikler o bölgeye uygulanmamalı Makyajla uyumayın: Makyaj çıkartılmadan yatılmamalı.
Jilet satışı yasak mı?
Örneğin; meyve bıçağı, ekmek bıçağı, döner bıçağı, neşter, jilet, mangal şişi, buğday orağı vb. diğer kesici ve delici aletler 6136 sayılı kanun kapsamında değildir.