Memeden Sıvı Gelmesi Hangi Doktora Gidilir?

Memeden Sıvı Gelmesi Durumunda Hangi Doktora Gidilir? Memeden sıvı gelmesi durumuyla esas olarak ilgilenen; hastalığa tanı koyan ve gerekli tedaviyi uygulayan bölüm Genel Cerrahi bölümüdür. Genel cerrahi hekimi hastayı muayene eder, gerekli tetkikleri uygular.
Bazende meme kanserinin erken bulgusu olarak karşımıza çıkabilmektedir. Bu nedenle meme başı akıntısı meydana gelmişse mutlaka ihmal edilmeden bir meme cerrahisi uzmanının değerlendirmesine başvurulmalıdır.

Kadın memesine hangi doktor bakar?

Meme ağrısı için hastanelerin Genel Cerrahi (Hariciye) polikliniklerine/doktoruna başvurulması gerekir.

Memeden süt gelmesi halinde hangi doktora gidilir?

Gebelik döneminde ya da gebelik olmadığı durumlarda meme ucundan süt geldiğinde derhal doktora görünmelisiniz. Gideceğiniz ve destek alacağınız doktor “Kadın Hastalıkları ve Doğum ” uzmanı olacaktır.

Memeyi sıkınca sıvı gelmesi normal mi?

Meme başında gelen akıntılar tek bir memeden gelebileceği gibi her iki memeden de gelebilir. Kimi durumda meme başını sıkınca gelen akıntılar kimi durumda da kendiliğinden gelişebilir. Meme başını sıkınca akıntı gelmesi de normaldir çünkü süt kanalları içinde bulunan sıvı zorlanınca akıntı gelişebilir.

You might be interested:  Unutkanlik Için Hangi Ilaç?

Memeden sarı su gelmesi nedir?

Sarı, yeşil, kahverengi akıntılar genellikle önemli bir sorunu göstermez. Eğer akıntının rengi kırmızı kan rengi ise veya su gibi berrak ise mutlaka bir hekime başvurmak gerekir. Az da olsa meme kanseri bulgusu olabilir.

Mamografi çektirmek için hangi doktora gidilir?

MAMOGRAFİ İÇİN HANGİ HEKİME BAŞVURMALI? Mamografi ile kanser taraması yaptırmak isteyen kadınlar meme radyolojisi konusunda deneyimli radyoloji uzmanına başvurmalıdır.

Mamografi çekimi için hangi doktora gidilir?

Mamografi yaptırmak ya da herhangi bir şişliğin kanser riski taşıyıp taşımadığını tespit etmek için, hastanelerdeki genel cerrahi bölümünden randevu alınması gerekmektedir.

Bir kadının göğsünden neden süt gelir?

Gebelik döneminin sonunda ya da emzirme sürecinde, memeden süt gelmesi doğal kabul edilir ancak hamilelik dışı dönemlerde memeden süt gelmesi fizyolojik, farmakolojik nedenlerden ya da hipofiz adenomlarından kaynaklanır. Galaktore çoğunlukla kadınlarda görülse de bazı erkeklerde de memeden süt gelme sorununa rastlanır.

Hamile kadınların göğsünden ne zaman süt gelir?

Hamilelikte süt gelmesi, 16. haftadan (4. aydan) itibaren yaşanıyorsa da genellikle endişe verici bir durum yoktur. Tabii bu, gebeliğin 16. haftasından sonra her hamile anneden süt gelmeli demek de değildir. Vücudunuzun 8. haftadan itibaren süt üretmeye hazır hale geldiğini unutmayın.

Memeden beyaz sıvı gelmesi ne demek?

Meme ucundan gelen sıvıya meme başı akıntısı denir. Meme başı akıntısı tek memeden veya her iki memeden gelebilir. Beyaz, süt gibi ya da sarı, yeşil, kahverengi gibi değişik renklerde olabilir. Bazen koyu kırmızı (kanlı) akıntı gözlenebilir.

Meme kanserinde memeden sıvı gelir mi?

Akıntının iki memeden, çok kanaldan gelmesi, yağlı ve süte benziyor olması meme kanseri dışında hormonal veya psikosomatik nedenlere işaret edebilmektedir. Ancak tek memeden kanlı ya da açık renkte bir akıntı varsa bu altta yatan muhtemel erken evre meme kanserini belirtisi olabilmektedir.

You might be interested:  Baklava Hangi Ülkeye Ait?

Adet döneminde memeden sıvı gelir mi?

Özellikle adet öncesi dönemde berrak ve az miktarda meme başı akıntısı normal kabul edilir. Meme başı akıntısı devamlı ve bol miktarda ise incelenmesi gereklidir. Meme başından gelen koyu kıvamlı ve renkli akıntılar mutlaka araştırılmalıdır. Koyu sarı, yeşil akıntılar iltihaba bağlı olabilir.

Memeden akıntı gelmesi normal mi?

Meme Kanseri Açısından Memede Ağrı ve Akıntı

Ancak, meme başı akıntısı bazen meme kanserinin tek belirtisi olarak ortaya çıkabilmektedir. Memede tek taraflı ve memeyi sıkmadan kendiliğinden gelen akıntılar, renkleri kanlı veya su gibi renksiz ve şeffaf ise, meme kanserinin en önemli belirtisi olarak kabul edilmektedir.

Memede sıvı birikmesi neden olur?

Meme Kistleri:

Meme süt üreten bezler ve üretilen sütü meme başına taşıyan kanallardan oluşur. Bu bezler ve kanalları yağ dokusu ile birlikte bağ dokusu çevreler. Bazı zamanlar memede sıvı ile dolu keseler oluşur ki bunlara meme kisti denilir. En sık menopoza girmemiş 35 yaşın üzerindeki kadınlarda görülür.

Mastit tedavisi için hangi doktora gidilir?

Mastit yani memede görülen iltihaplanma sorunu olanların, genel cerrahi doktoruna gitmesi gerekmektedir.

Bir kadının göğsü neden ağrır?

Memede Ağrı ve Şişkinlik Neden Olur? Hormonal düzensizlik, memenin fibrokistik hastalıkları, beslenme alışkanlıkları, kas-iskelet problemleri, mondor hastalığı, travma, ilaç yan etkileri, memenin kitlesel lezyonları, emzirme ile ilişkili problemler memede ağrıya neden olabilir.

Memede kitle olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Memenin diğer kısımlarına veya diğer memenin aynı bölgesindeki göğüs dokusuna göre farklı hissedilen şişlik, kabarıklık, sertlik ya da yumruya memede kitle denir.

Memedeki kitleyi ne yok eder?

Memedeki içi sıvı dolu kistlerin ise; zaman zaman iğne ve şırınga ile içindeki sıvı çekilebilmektedir. Sıvı çekildikten sonra genellikle kitle yok olmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published.